Légy része a változásnak!

Diósjenőt szolgálni

A 2014-es Diósjenői választásokról

2014. október 13. 17:32 - Diósjenő Blog

Lezajlott tegnap a helyi önkormányzati választás. Ezért dolgoztunk sokan lassan hónapokon át, és ennek lett a gyümölcse, hogy három képviselőnk is bejutott a testületbe köszönhetően Nektek kedves Diósjenőiek! Dolgozzunk tovább együtt ezért a szép faluért, a közösségért, az értékeink megmentésén! Támogassátok a most megalakuló önkormányzati képviselő testületet, és a polgármestert! Hiszen a célok nem változnak: szeretni, szolgálni, tenni Diósjenő faluközösségéért!

DSC_1477.jpgLengyel Laci sorai:

"Kedves Diósjenői Választópolgárok!
Kedves Barátaim! Köszönöm, hogy ilyen sokan fejeztétek ki irányomba is bizalmatokat és támogattatok! Mindenkinek nagyon köszönöm, azoknak is, akik másként látják Diósjenő jövőjét, hiszen elmentek szavazni! Fontos, hogy a minket érintő közügyekben részt vegyünk. Hálás vagyok a sok személyes beszélgetésért, a sok-sok biztató jó szóért! Nagyon köszönöm, hogy képviselő jelölt társaimat ilyen sokan támogattátok! Támogassátok őket továbbra is, hogy közös céljaink sikerülhessenek! Tudomásul veszem, az eredményt, ezúton gratulálok az új polgármesternek, képviselőknek! Jó munkát nekik! Meggyőződésem, hogy ezt a jobb sorsra érdemes falut újra virágzóvá tudjátok tenni sok munkával, kitartással, a választók, lakók támogatásával!"

 

Reagálás

2014. október 07. 16:41 - Diósjenő Blog

Székely József: "Kommentár nélkül jelentetem meg a Molnár Istvánnéhoz címzett levelemet. Értelmezze mindenki tetszése, ízlése, meggyőződése, politikai vagy egyéb szimpátiája szerint. Vagy ahogyan jólesik."

A levél (melyet a Tovább gombra kattintva lehet elolvasni) a Véndiófa vendéglőben tartott bemutatkozó fórum után íródott.

Tovább

Székely József beszéde

2014. szeptember 29. 20:26 - Diósjenő Blog

Kedves Olvasóink!

Szeptember 27-én egy pályaátadó rendezvény volt Diósjenőn, ahova közel félezer ember látogatott el.

A rendezvényen lehetőség volt a polgámester- és képviselő jelöltekkel való beszélgetésre, de alkalom nyílt a jelölteket ismét meghallgatni.

Székely József is elmondta beszédét, amit most Önökkel, Veletek is megosztunk.

Tovább

2014. szeptember 27.

2014. szeptember 16. 17:26 - Diósjenő Blog

A következő találkozó időpontja 2014. szeptember 27., helye: Diósjenő, Spotpályák

Ez alkalommal kerülnek átadásra a Börzsöny Invest Kft. sikeres pályázatának keretén belül felújított, korszerűsített sportpályák - teniszpályák, műfüves labdarúgó pálya.

Reméljük, hogy a település segítőinek közös munkájával és erőfeszítésével a hegy lábánál már évtizedekkel ezelőtt kialakított, sokáig mostohán kezelt területen hamarosan ismét fellendül a sportélet és a strand is.

Ezen a napon az érdeklődők találkozhatnak a polgármester- és a képviselőjelöltekkel is, akik ismét bemutatkoznak. Lehet őket kérdezni, el lehet látni őket javaslatokkal, fel lehet hívni a figyelmüket olyan dolgokra amik eddig még nem merült fel a programban.

Mindenkit szeretettel várunk!

Különleges felhívás

2014. szeptember 10. 16:52 - Diósjenő Blog

kulonlfelh_1410360687.jpg_3067x1967

Egy diósjenői lakos küldte a szerkesztőségünknek. Azért írt elsősorban a fiataloknak, mert ő nyugdíjasként legkevésbé ezt a korosztályt éri el. Természetesen lehet a véleményével vitatkozni, de meg is lehet fontolni a szavait. Mi mindenkit arra biztatunk, hogy vállalja a véleményét szabadon, de legyen hajlandó nyitott szívvel vitázni!

(szerkesztők)

Diósjenőről

2014. szeptember 09. 21:18 - Diósjenő Blog

A település az egyik honfoglalás kori törzs, Jenő nevét viseli. A település a 13. század második felétől lakott, ekkor említik írásos emlékek is. A falu határában a többi környékbeli faluhoz hasonlóan kőkori emlékeket találtak. Római történetírók szerint 173-ban a diósjenői tónál ütköztek meg Marcus Aurelius (filozófusként is ismert) császár légiói a Pannóniát fenyegető barbárokkal, és megsemmisítő csapást mértek rájuk. Erre a jenői tónál emléktábla hívja fel a figyelmet.

Kép

" AZ életünk az, amivé gondolataink teszik."

" Amire az ember gyakran gondol, az meghatározza a gondolkodásmódját, mert a képzetek mintegy átitatják a lelket. Tehát itasd át lelkedet szüntelen ilyen gondolatokkal: Ahol élni lehet, ott jól is lehet élni. Az udvari környezetben pedig lehet élni, tehát az udvarban is lehet jól élni. - Továbbá: Minden egyes élőlény arra tör, aminek a kedvéért megalkották. Amire pedig tör, abban a célja. Ahol a célja, ott a haszna és a java. Az értelmes lény java a közösség. Mert hogy mi közösségre születtünk, az régen bizonyított tétel. Vagy nem szembeszökő-e, hogy az alacsonyabb rendű lények a magasabb rendűekért vannak, a magasabb rendűek meg egymásért? Márpedig a léleknélkülieknél magasabb rendűek a lelkesek, a lelkesek közül pedig az értelmesek. "

Marcus Aurelius (121-180)

forrás: www.diosjeno.eoldal.hu/

2014. szeptember 13.

2014. szeptember 08. 20:30 - Diósjenő Blog

A következő beszélgetés 2014. szeptember 13-án lesz a Véndióban.

plakat20140913_1.jpgÖnkormányzati választás, bemutatkoznak a jelöltek.

Ha érdekel a Diósjeneiek jövője, és bele akarsz szólni a közügyeink további menetébe, Te is GYERE EL!

Mindenkit szeretettel várunk!